Највеће интересовање матураната за смер финансијски администратор

Матуранти се одлучивали за осам образованих смерова – Најмање уписано бравара – Настава се одвија редовно у трајању од 45 минута – У школи два ученика оболела од вируса короне, а међу наставним особљем заражено пет запослених.

У Средњој школи „Лукијан Мушицки“ уписано је 115 ученика у први разред, од тог броја 81 ученик је са територије општине Темерин.

Матуранти су се одлучивали за  осам образовних профила, а ове године највеће интересовање владало је за образовани профил финансијски администратор, где је уписано 30 ученика. Школа броји и 23 нова гимназијалаца, а велики број основаца определио се и за профиле оператер за израду намештаја и фризер, где је уписано по 15 ђака. Затим, десеторо ученика школује се за оператера машинске обраде, док је за смерове техничара заштите од пожара и аутомеханичара заинтересовано по деветоро ученика. Ове године најмање је уписаних бравара, само петоро средњошколаца.

Ученици у Средњој школи „Лукијан Мушицки“ у Темерину могли су да се упишу у редовном уписном року у јулу, а након тога имали су прилику да искористе и други уписни рок у августу, за оне смерове који нису били попуњени.

В. д.  директора школе Татјана Вељковић наводи да према утврђеној процедури уз писмену молбу, још увек постоји могућност да се ученик пребаци из неке друге школе уколико на жељеном образованом профилу има слободних места.

 

Како каже директорка ове установе, настава се одвија редовно, а часови трају 45 минута.

Настава се у овој школској години одвија према првом моделу, односно редовно. Часови трају по 45 минута, одељења су у пуном саставу. Само једно одељење је подељено и функционише по моделу број два, односно ученици наизменично похађају наставу у школи и онлајн. У том одељењу имамо два ученика заражена вирусом корона, те смо поступили према процедури и поделили их у две групе у циљу превенције ширења заразе. Међу наставним особљем заражено је пет запослених – додаје Вељковић.

Она је поручила свим уписаним ученицима да су направили мудар избор и подржала настојање ђака да остану у свом месту како би касније, када заврше школовање, дали што већи допринос својој локалној заједници. План јој је да у наредном периоду побољша услове рада запослених и ученика.

Желела бих да се запослени што више усавршавају у складу са својим афинитетима како би пратили трендове и потребе како привредног развоја тако и образовања у Србији. Наравно, изнад свега циљ нам је да пратимо епидемиолошку ситуацију и омогућимо безбедне услове како за запослене тако и за ученике, како би се образовни процес одвијао несметано у овој школској години – закључује за „Наше новине“ Вељковић.

С. К.