Након спектакуларног наступа у Лондону, чланови Wu-Tang Clan-a поручили: Србијо, спреми се, видимо се ускоро!

Највећа реп група свих времена Wu-Tang Clan синоћ је наступила испред 20.000 фанова у највећој Лондонској Арени О2 и тако завршила први део своје легендарне турнеје, коју наставља на овогодишњем EXIT фестивалу.

Након опаког и динамичног наступа, Raekwon i Inspectah Deck послали су поруку екипи која жељно ишчекује њихов наступ на Тврђави: „9. јул, EXIT фестивал, Србијо спреми се, видимо се ускоро!”

Богови репа у недељу стижу на Горки Лист Главну бину ЕXITA као предводници велике прославе 50 година хип-хопа, културе у чијем су стварању учествовали, који су редефинисали и чије ће историје заувек бити саставни део. На Тврђави ове године Wu-Tang Clan ће прославити и 30 година од објављивања деби албума „Enter the Wu-Tang (36 Chambers)”, којим су започели своју тридесетогодишњу владавину сценом.

На синоћном концерту у Лондону, чланови  Wu-Tang Clan још једном су показали зашто је њихов састав у потпуности синониман са целокупном хип-хоп културом. Са невероватном енергијом и препознатљивим дрчним ставом, донели су публици своје најпрљавије риме. „Protect Ya Neck”„C.R.E.A.M.”„Clan In Da Front”„Reunited” и „Gravel Pit”, само су неки од апсолутних евергреен-ова који су ођекнули халом. Порцију свог наступа посветили су и хитовима других извођача чије обраде годинама уназад свирају на својим наступима.  „Come Together” легендарне групе The Beatles и „Bang Bang” невероватне Nancy Sinatre у изведби ненадмашивих хип-хоп мајстора донеле су фузију рокенрола  и блуза у јак реп програм.

Легендарни Wu-Tang Clan на Петроварадинску тврђаву донеће неумољиву енергију Њујорка, песме које су дефинисале не само жанр, већ и читав хип-хоп покрет, политику улице и њене законе, прљаве риме, и дух ганг-а у својој оригиналној форми. Њихови наступи су породична ствар, окупљања која шаљу поруке о јединству али и индивидуализму, и нешто што ни у једном случају не сме да се пропусти. Wu-Tang Clan је већ симбол читавог покрета и као такав заувек је променио сцену, на чијем самом врху стоји и данас.

Недавно је још једном потврђено да је управо група Wu-Tang Clan апсолутно заслужено носилац титуле најутицајније хип-хоп групе свих времена. Овај колектив је добитник награде по избору култне радио станице и магазина ХОТ 97, једног од водећих када је у питању промоција хип-хоп звука. Поред тога, угао две улице у Њујорку назван је по њима, док су чак два њихова албума архивирана у Конгресној библиотеци САД. Поред музичких награда којима је одликован њихов допринос музичкој индустрији, Wu-Tang Clan носи признања која одликују њихов допринос читавом једном друштву и култури.

Уз њих у EXIT Универзум од 6. до 9. јула уз подршку Горког Листа слећу и предводници најтраженије турнеје на свету:

The Prodigy, Gremi rekorder Skrillex, kao i Eric Prydz, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Alesso, Rico Nasty, Viagra Boys, Epica, Dimitri Vegas & Like Mike, Chase & Status, Sofi Tukker, LF System, Mahmut Orhan, Burak Yeter, Claptone, Keinemusik, Michael Bibi, Hot Since 82, CamelPhat, Ben Böhmer live, Agents Of Time live, Mind Against, Ignite, Wolfbrigade, Midnight, Cockney Rejects, Exciter, Massacre, The Toasters, Dry Cleaning и многи други.

Фестивалске улазнице доступне су по промотивним ценама од 7.490 динара и уз уштеду од 50 одсто у односу на финалну цену, док се једнодневне улазнице за четвртак, петак и суботу могу купити по цени од 3.390 динара, а за недељу по цени од 2.990 динара.

Улазнице су доступне овде, као и на  Gigs Tix продајним местима и онлине.