Нега ваших трепавица – да вам буду дуже и гушће

Не постоји ништа привлачније и лепше у женском погледу од дугих, густих трепавица које том погледу дају дозу мистерије и заводљивости. Ако природа и није била дарежљива по питању ваших трепавица, ту су маскара и вештачке трепавице које ће ваш поглед засигурно учинити романтичнијим. Међутим, нико не пориче да су природно дуге и густе трепавице незаменљиве.

Уколико имате проблем опадања трепавица или ако су ретке и недовољно дуге по вашем мишљењу, има начина да природно убрзате њихов раст и поправите волумен.

Ево неколико савета:

  • Да бисте имали дуже и гушће трепавице, за почетак би требало да водите бригу о њима. Обавезно, али обавезно и прво правило је да пре спавања уклоните маскару са трепавица.
  • Један од најефикаснијих трикова за убрзање раста и побољшање квалитета трепавица је да нанесете маслиново уље или вазелин на њих и оставите тако преко ноћи. Исперите тек ујутро.
  • Витамин Е је још један сјајан састојак познат по својим својствима за бржи раст трепавица. Стручњаци и те како препоручују наношење уље витамина Е на трепавице и то два пута дневно помоћу памучних туфера. Саветује се да се мало нанесе ујутру, пре шминкања и још једном увече после уклањања шминке.
  • Добро позната ствар је да је рицинусово уље одлична ствар за убрзавање раста косе. Према томе, одличан посао завршава и кад су трепавице у питању. Једну супену кашику рицинусовог уља и једну супену кашику екстракта ваниле добро умешајте заједно и нанесите на трепавице чистом четкицом од маскаре (можете користити четкицу од старе маскаре, коју сте претходно добро опрали).
  • Најбоље је да пробате све ове природне препарате, да бисте видели који је најбољи за вас и ваше трепавице. Само будите стрпљиви, јер резултати не могу доћи преко ноћи. Могу проћи и недеље пре него што приметите разлику, али будите сигурни да ћете на крају добити дуге и густе трепавице на којима ће вам сви завидети.

 

М. З.