Нема отварања унутрашњости кафића – нове мере Кризног штаба

Фотографија презета са: https://www.srbija.gov.rs/

На јутрошњој седници Кризног штаба донете су нове мере:

  • ђаци од понедељка у школским клупама
  • кафићи и ресторани и надаље затворени, раде само баште
  • изједначава се цена ПЦР тестова за странце и наше грађане
  • почињу припреме за такмичарски део Београдског маратона

– Донета је одлука да од 19. априла почну да раде школе – старији разреди и средње школе

– Као подршка туризму изједначава се цена ПЦР тестова у Србији за наше држављане и странце, који су до сада плаћали 18.000 динара, а која ће од сада за све бити 9.000 динара, колико је до сада била за држављане

-Донета је одлука за Београдски маратон – у организационом смислу може се кренути у припреме маратона, а за остало ће се видети зависно од ситуације, других мера

На управо завршеној седници Кризног штаба донета је одлука да унутрашњост кафића и ресторана и надаље буде затворена за госте и да је услуга једино могућа у баштама.

Кризни штаб је озваничио одлуку да се од понедељка, 19. априла, школе враћају на модел рада, какав је био на почетку актуелне школске године 2020/21.

То значи да ће средњошколци једну недељу ићи у учионице, а једну недељу имати онлајн наставу. С друге стране, старији основци, од петог до осмог разреда, смењиваће се на два-три дана, а најмлађи, од првог до четвртог разреда, ће, као и до сада, на наставу у учионице.

Затварања школа више неће бити до краја ове школске године, а уколико се у некој општини погорша епидемиолошкла ситуација, локални Кризни штаб има могућност да препоручи онлајн наставу. Коначну одлуку о томе доноси Министарство просвете.