Нови воз „Соко’” ускоро на обновљеној прузи Београд – Нови Сад

Из Железнице Србија најављују да је план да ове недеље крене први воз који ће новом пругом саобраћати између Београда и Новог Сада. У промотивном периоду карте ће у једном правцу коштати 375 динара, повратна ће бити 750 динара, након чега ће пуна цена карте износити 1.600 динара.

Куповина карата омогућена је на три начина – путем апликације „Србија воза“, путем нових картоматима који су постављени на железничким станицама или на благајнама. Саобраћаће три врсте возова – интерсити, регио-експрес и регио, који ће се разликовати по броју станица на којима ће стајати, што ће уједно одређивати и временско трајање путовања.

Сваког дана ће бити 18 полазака из Новог Сада и Београда, први у 5:25 из Београда, односно 5:28 из Новог Сада. Последњи ће кретати у 22:02 из Новог Сада, а у 22:20 са станице Београд центар, односно Прокопа. Путнике ће превозити старији тип електромоторне гарнитуре, али и две нове „Штадлерове“ дабл-декер гарнитуре са 314 места, 12 клизних врата, апаратима за кафу, делом за бицикле и пресвлачење беба и бесплатним интернетом. Стјуарди и стјуардесе ће продавати кафу, сокове и друго пиће, грицкалице, салате, сендвиче, а плаћање ће осим у кешу бити могуће и картицама.

Воз је јуче и званично добио име „Соко“. Лого је сачињен од главе сокола у бојама српске заставе и ћириличног натписа „Соко“ испод ње.