Нових 100 евра државне помоћи младима у јуну

И поред актуелне кризе, са планираним пројектима се наставља. Нових 100 евра државне помоћи за младе стиже у јуну ове године. Млади су почетком фебруара ове године добили новчану помоћ од 100 евра, а ускоро стиже још толико.

Нових 100 евра државне помоћи биће исплаћено у јуну, током прва три дана месеца. Право на помоћ имају сви млади од 16 до 29 година. На листи оних који испуњавају услове биће практично сви који до краја маја напуне 16 година или они који до тада стекну држављанство Србије.

Поступак пријаве изгледаће овако.

Уколико сте већ били пријављени за претходну помоћ од 100 евра коју је држава исплаћивала младима, нова пријава неће бити потребна. Изузетак су они који су у међувремену напунили 16 година или добили држављанство.

Пријава за остале биће између 16. и 31. маја. Пријава се врши електронски, преко портала Управе за трезор, а цео процес је једноставан.

„У пријави ће бити потребно навести број личне карте, ЈМБГ и избор рачуна у банци у којој желите да примите 100 евра. Уколико то лице нема рачун у банци, бира само назив банке, а ми ћемо у његово име отворити рачун у тој банци, и он ће са својим личним документом бити у могућности да тај новац подигне“, рекао је недавно министар Синиша Мали.

Подсетимо прва државна помоћ за младе од 100 евра почела је са исплатом 1. фебруара. Тада је новац добило око 1. 017.000 младих.

извор: Блиц