O današnjem događaju oglasio se i UNS

http://www.uns.org.rs/desk/UNS-news/35429/novinaru-onemoguceno-snimanje-sednice-skupstine-temerina-kamerom.html

Новинару онемогућено снимање седнице Скупштине Темерина камером

Како је УНС-у рекао главни уредник темеринских “Наших новина” и потала Темерин инфо Миодраг Мандић, данас је на седници локалне скупштине њен председник Роберт Каран новинарима забранио да снимају заседање.

“Дошао сам на седницу Скупштине како бих направио прилог за нови портал Темерин инфо. У току заседања, председник Скупштине се обратио новинарима и рекао да је снимање забрањено, али да новинари могу да воде белешке и фотографишу. Рекао ми је да угасим камеру”, прича Мандић и додаје да је, на паузи заседања питао општинске службенике зашто не може да снима и да му је речено да му је за то потребна дозвола.

“Изашао сам из сале и чуо се са представником Независног друштва новинара Војводине ком сам испричао шта се десило и питао сам шта да радим. Решио сам да се не враћам на седницу како не би настао већи проблем. Нисам хтео да се расправљам са њима”, рекао је Мандић УНС-у.

На питање УНС-а да ли је и зашто новинарима забранио да снимају, председник Скупштине Роберт Каран рекао је да је то неистина.

“Ништа нисам забранио. Те оптужбе су тенденциозне. На седници је било око 60 људи и доста новинара. Постоји и стенограм са седнице на којем се може видети да ништа од тога није истина. Никада тако нешто нисам рекао. Са новинарима имам добар однос, а ове оптужбе су тешке неистине”, рекао је Каран УНС-у.

Колеге које су присуствовале седници, за УНС су потврдиле да је Мандићу речено да не може да снима видео камером без дозволе. Како тврде, аудио снимање није било онемогућено.

„Претпостављам да је требало да се акредитује за снимање. И раније су биле камере на седници Скупштине, али су екипе биле акредитоване. Такође, камера колеге Мандића је била аматерска и није снимао целу седницу, већ делове“, кажу за УНС.