Обављање свих активности везаних за упис у средњу школу могуће и електронским путем

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је да ће се све активности везане за завршетак основне школе, као и упис у средњу школу обављати без подношења иједног папира, једним логовањем на порталу mojasrednjaskola.gov.rs.

Листу жеља у протекла 24 часа електронским путем поднело је 20.560 ученика и родитеља, а просек који су родитељи и ученици исказали на листи жеља је 10 образовних профила.

Родитељи који су електронски поднели листу жеља, не морају исту попуњавати у школама, при чему ће 8. јула моћи да провере тачност унете листе жеља електронским путем или у школама и евентуално уложити приговор на изражене листе жеља.

У понедељак, 11. јула биће објављена коначна листа жеља, а родитељи ће 13. јула на порталу имати увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама. Такође, у среду, 13. јула, биће објављена преостала слободна места за упис у другом кругу.

Попуњавање и предаја листе жеља за други уписни круг електронским путем или непосредно у школи је 14. јула, док ће дан касније, 15. јула, бити објављен коначни распоред ученика по школама у другом уписном кругу.

Од 14. до 20. јула је упис ученика у средње школе после првог и другог уписног круга, наводи се у саопштењу, уз подсећање да је на завршни испит, који је одржан од 27. до 29. јуна, изашло 99,5 одсто ученика.