Сутра обележавање Дана општине Темерин

Свечаном седницом и доделом признања „Почасни грађанин“ и „За Темерин“ Општина Темерин 1. јула обележиће Дан општине у позоришној сали Културног центра „Лукијан Мушицки“.

У 11 часова на платоу испред галерије Културног центра свираће гудачки квартет „Unique String Quartet”, након чега ће, у 12 часова, бити одржана Свечана седница на којој ће бити додељено признање „Почасни грађанин“ Имреу Нађу, као и признање „За Темерин“ Дому здравља Темерин и културно-уметничким друштвима „Вук Караџић“ и „Сирмај Карољ“.

Као поклон грађанима поводом Дана општине и 2. јула биће организован кулутно-уметнички програм. За најмлађе је предвиђена дечија представа „Црвенкапа“ у 12 часова у парку испред зграде општине, а изводиће је „Позориште из кофера“.

У 19.45 часова на платоу испред галерије Удружење уметника „Високо Ц“ одржаће „Концерт љубави“, а у 20.30 часова у галерији ће бити одржано поетско вече Друштва српско-руског пријатељства и КЦ „Лукијан Мушицки“ под називом „Косово и Метохија у српској историји и поезији“.

Дан општине Темерин почео је да се обележава од 2019. године, а организатори свечаности су Културни центар „Лукијан Мушицки“ и Општина Темерин. Прошле године, због епидемиолошких мера, Дан општине није могао да се обележи.

 

Т. К.