Објављен тендер за пројектовање пута Нови Сад – Темерин

На сајту ЈП Путева Србије објављен је  тендер за израду плана детаљне регулације и студије оправданости са идејним пројектом реконструкције и изградње државног пута Нови Сад-Темерин са обилазницама Бачког Јарка и Темерина.

Планирано је да пут има дужину  од 15 километара и да се  измести траса државног пута кроз насељена места Бачки Јарак и Темерин, а усвојена рачунска брзина будуће деонице износиће 80km/h.

Према анализи која је достављена нашој редакцији, наводи се да путем од изласка из Новог Сада до уласка у Бачки Јарак дневно прође  у просеку 11.795 возила (податак за 2021. годину) и има тренд раста. Такође, наводи се да у једном часу у саобраћајном шпицу путем прође 1.387 возила (податак за 2021. годину) те да од укупног броја возила су 89% су путничка возила, а 11% теретна возила (податак за 2021. годину).

Реализацијом овог пројекта и доградњом две коловозне траке уштеда једног човека који свакодневно путује из Бачког Јарка или Темерина у Нови Сад износила би:

 • дневно 8 минута
 • недељно 40 минута (5 дана, радна недеља)
 • месечно 160 минута (4 радне недеље)
 • годишње 32 сата

Карактеристике,односно околности вожње на путу који је оптерећен на 75% капацитета за возача и вожњу изузетно су тешке. Претицање на путу са оваквим оптерећењем је скоро немогуће и одражава се на безбедност саобраћаја на поменутом путу. Број саобраћајних незгода је нажалост у повећању, те самим тим овакав пројекат је од изузетног значаја за безбедност путника, а свакако је битан и за будући развој општине Темерин – каже Драган Бјељац, члан Општинског већа за инвестиције и комуналне делатности општине Темерин.

М. С.

 

 

Поделите ову вест на друштвеним мрежама:

2 thoughts on “Објављен тендер за пројектовање пута Нови Сад – Темерин

 1. Miki каже:

  Da li se ovde radi o obilaznicu ili puta NS-Temerin? Jer na planu je samo zabeležen put NS-Temerin. Kuda bi isla obilaznica?

  1. Темерин инфо М каже:

   За сада је расписан тендер за пут дужине од 15км од Новог Сада до Бачког Јарка. За више информација на линку: https://www.putevi-srbije.rs/images/pdf/nabavke/jn32_2022_Javni_poziv.pdf

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.