Од државе још 20 евра свим пунолетним грађанима у децембру

Пунолетни држављани Републике Србије ће добити додатних 20 евра у децембру. 

То значи да ће пензионери до краја године од државе добити укупно још 100 евра, а остали пунолетни грађани по 50 евра.

 Наиме, пензионери ће у септембру добити по 50 евра, затим у новембру по 30 евра, а затим и 20 евра у децембру месецу. Остали пунолетни грађани ће у новембру добити 30 евра за које су се пријављивали у мају месецу, а потом и 20 евра у децембру. Захваљујући одговорној економској политици и постигнутим резултатима у претходном периоду, када је Србија остварила један од најбољих резултата у Европи када је реч о стопи привредног раста, имамо довољно средстава за ову нову врсту подршке грађанима. Јавне финансије Републике Србије су потпуно стабилне, имамо довољно новца и спремни смо да помогнемо и подржимо грађане Србије. Грађани Србије знају да је њихова држава ту за њих и да брине о њима – стоји у објави министра Малог на Инстаграм налогу.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић саопштио је у телевизијском обраћању да због великог суфицита у буџету стиже још 20 евра помоћи за грађане.

Грађанима дајемо још 20 евра у децембру. То значи да ће пензионери од септембра до децембра добити укупно 100 евра, а грађани 50 евра. То је велика вест и дивно је што можемо да помогнемо нашем народу и што имамо новца за то – рекао је Вучић и најавио да ће бити додатна пријава за нову помоћ.

извор: Курир