Od ove godine odeljenje gimnazije u Temerinu

S SKOLA          Na   Dan pobede nad fašizmom i Dan   Evrope, Srednja škola Lukijan Mušicki u Temerinu dobila je rešenje Ministartstva za obrazovanje u Vladi Republike Srbije o otvaranju odeljenja gimnazije opšteg tipa na srpskom jeziku. To je višegodišnja želja Temerinaca, u kojoj je   Srednja škola zvanično počela da radi 1. septembra 1946. godine.

-Dovoljno je reći da svake godine, već više od pola veka   60-70 učenika iz opštine Temerin   putuje u Novi Sad, Sremske Karlovce, Srbobran  i   Bečej kako bi pohađali gimnaziju. Ostvarila nam se konačno želja da intelektualni potencijal nastavi školovanje u svom mestu, da ima više vremena za učenje. Raspolažemo materijalno-tehničkim i poslovno-kadrovskim uslovima, a ekonomsko-socijalni momenat je posebno važan   za decu i roditelje – ističe Milomir Radić, direktor Srednje škole Lukijan Mušicki u Temerinu.

U školskoj 2015/2016. godini osmi razred na području opštine Temerin završiće   blizu 300 osmaka. Temerinska škola Lukijan Mušicki upisaće u prvi razred 4 odeljenja   na srpskom i dva na mađarskom jeziku. U području rada mašinstva i obrade metala osposobljavaće se 30 budućih zavarivača i automehaničara na srpskom i mađarskom jeziku, u obrazovnom profilu lične usluge: 30   ženskih frizera, pedikira i manikira na srpskom jeziku (treći stepen obrazovanja). Četvorogodišnju nastavu,   kao i do sada imaće ekonomski tehničari na srpskom jeziku, buduće odeljenje gimnazije – opšti smer 30   đaka, kao i   tehničari zaštite od požara na mađarskom nastavnom jeziku.