Одата почаст херојима наше историје

Свечана академија поводом обележавања помена погинулим борцима са територије општине Темерин од 1990. године, одржана је 28. јуна на Видовдан, поред храма Светог великомученика Георгија.

Полагањем венаца на спомен-обележје палим борцима у центру Старог Ђурђева, одали су почаст  делегација Општине Темерин на челу са председником Општине Темерин Младеном Зецом, чланови месних заједница, делегација Друштва српског – руског пријатељства Темерин, представници СНС и СПС, представници Српске православне цркве, руководиоци Културног центра „Лукијан Мушицки“ као и многобројни суграђани. Венце су положили и организатори ове манифестације Удружење бораца општине Темерин, а према речима председника овог Удружења Далибора Којића циљ овог окупљања је да се негује историјско сећање.

  • Презадовољан сам ове године одзивом породица погинулих бораца и драго ми је, јер је скоро свака породица погинулог чије се име налази на споменику захвалила ми се на вођењу Удружења, што имају где да запале свећу и одају почаст својим најмилијим. Овим окупљањем ми обележавамо Видовдан и шаљемо поруку да се не забораве људи који су оставили своје животе за ову државу, да их се сећамо што чешће, јер су они заслужни што ми живимо данас у миру – каже Којић.

Обележавањем оваквих догађаја потврђујемо не само да поштујемо и чувамо оно што су нам оставили преци, већ и да бринемо о будућности потомака. У присуству представника Српске православне цркве, локалне самоуправе и породица погинулих, присутнима се обратио предсеник Општине Темерин Младен Зец, који је том приликом истакао значај овог датума.

  • На Видовдан смо одали почаст свим борцима чије породице живе на територији наше општине, а који су погинули током ратова од 1990. године. Вековима је овај датум синоним за све наше слободарске тежње, за сва наша надахнућа и за сва национална стремљења. Наше суграђане и наше борце нисмо заборавили и оваквим скуповима чувамо сећање на њих, а наша Србија наставиће непрестано да поштује и цени сваку жртву поднету за њену слободу – истиче Зец.