Одбојка зове – мој први смеч

У просторијама Одбојкашког савеза Србије потписани су уговори за организацију бесплатних школа одбојке у оквиру пројекта „Одбојка зове – мој први смеч“ за дечаке узраста до 14 година. Председник ОСС Зоран Гајић, генерални секретар ОСС Иван Кнежевић и директор сениорских репрезентација Србије Дејан Бојовић, разговарали су са потписницима уговора, међу којима је био и наш Темеринац Миодраг Ђурић, дугогодишњи професор физичког васпитања и дипломирани професор одбојке.

Tим поводом, председник Општине Темерин Младен Зец посетио је Ђурића на радном месту и присуствовао тренингу, приликом чега су разговарали о поменутој теми и подршци коју Општина пружа развоју спорта и раду на здрављу и правилном развоју деце са наше територије. Подршка се, у овом случају, огледа у обезбеђивању бесплатног коришћења сале за тренинге.

Целокупан пројекат финансира се средствима Одбојкашког савеза Србије, а у склопу школе одбојке, Савез први пут организује и летњи камп за полазнике акције „Мој први смеч“, као и тродневни семинар за тренере учеснике у пројекту. Такође, ОСС реализовао је и поделу спортске опреме за 640 дечака у оквиру поменутог пројекта.


Пројекат „Одбојка зове – мој први смеч“ спроводи ОСС, уз подршку Регионалних одбојкашких савеза, УОКПЛ, УОКРЛ, УОСС и УОГС, а планирана је реализација на целој територији Републике Србије.

[supsystic-gallery id=45]