Одржан 29. Тини фестивал

У позоришној сали Културног центра “Лукијан Мушицки” Темерин 29. маја одржан је 29. Тини фестивал у организацији Културно-уметничког друштва “Сирмај Карољ”.

У програму је учествовало 15 такмичара из целе Војводине, а били су подељени у две категорије. У млађој категорији представило се девет такмичара, а у старијој њих шесторо.

Учеснике је уживо пратио седмочлани оркестар на челу са клавиристом Александром Дујином, а оцењивао их је трочлани жири. У жирију су били композитор Ервин Ереш, певачица Анико Ковач и певач и интерпретатор Арпад Серда.

У млађој категорији победила је Река Шипош из Темерина, другу награду понела је Петронела Фењвеши из Куле, док је трећу награду освојила Едина Хармат из Мола. Посебне награде додељене су Тимеи Туро из Новог Сада и Криштофу Ковачу.

У старијој групи прво место освојила је Жужана Сабо из Темерина, друго Александар Вираг из Бечеја, док је трећу награду понео Ендре Густоњ из Темерина.

Покровитељи фестивала били су Општина Темерин, а манифестацију су подржали и Министарство културе и информисања Републике Србије, Покрајински секретаријат за културу, информисање и односе с верским заједницама, Мађарски национални савет, као и произвођач пољопривредних машина “Хуђик”.

Главни медијски покровитељ била је РТВ Војводина, која је обезбедила директан пренос фестивала на другом тв програму и онлајн праћење на Јутјуб каналу. Визуелну подршку пружила је и екипа “Јан аудио” из Кисача.

Тини фестивал се сваке године традиционално одржава, међутим 2020. године је, због епидемиолошке ситуације, ова манифестација била одложена, наводе у КУД “Сирмај Карољ”.

Ове године Тини фестивал је одржан без пристуства публике у сали. 

Т. И.