Одржан IV меморијални турнир ,, Вукашин Матијашевић Вуле“ 2022.

У недељу дана 25.09.2022. године са почетком у 14 часова у темеринској хали спортова одржан је четврти Меморијални Турнир ,, Вукашин Матијашевић Вуле ,, у баскету 3 на 3 који је организовало удружење навијача Tемеринске Делије уз свесрдну помоћ и подршку ССОТ, ЈКП Темерин, Канцеларије за младе Темерин и Општине Темерин.

На турниру је учествовало рекордних 28 екипа из Темерина, Новог Сада, Ветерника, Бечеја, Каћа а посебно нас
је обрадовао долазак тима из Крагујевца. Екипе су вољом жреба биле подељене у 9 групе. Турнир је отпочео представљањем екипа и интонирањем химне Републике Србије, након чега су организатори ,, Темеринске Делије,, поздравили све присутне и званично отворила турнир.

Пре почетка првих мечева минутом ћутања одата је почаст нашем Брату Вукашину Матијашевићу
Вулету који се после дуге и тешке болести упокојио 26.09.2017. године. Вуле је био љубитељ баскета, ватрени навијач Црвене Звезде и члан Темеринских Делија. Овај турнир одржан по четврти пут је у његову част са надом да ће постати вечан као и наше сећање на Брата Вулета.
Екипе су своје мечеве играле по групном систему такмичења, паралелно на два коша, док су за потребе турнира ангажоване и професионалне судије КСС.

Турнир је био хуманитарног карактера. Први део прихода (70%) намењено је за потребе лечења нашег Брата Огњена Узурова који је 2016 године доживео тешку саобраћајну несрећу у којој је задобио повреде кичменог стуба. Други део прихода (30%) наше удружење донираће удружењу ,, Сви за Космент ,, у виду помоћи деци са Косова и Метохије.

Након завршетка групне фазе одржано је такмиченје у шутиранју тројки на коме је учествовало седамнест тројкаша.

Од котизација, продаје мајица, пића као и добровољних прилога које су учесници турнира али и многобројна публика остављали, прикупљено је преко 200.000,00 РСД.

За време трајања турнира кроз темеринску халу продефиловало је преко 300 људи који су у складу са својим могућностима помогли ову манифестацију. Такође велики број волонтера и чланова удружења Темеринске Делије бринуо се о организацији турнира.

Специјални гост и овогодишњи промотер турнира био је Владимир Кузмановић, бивши кошаркаш Црвене Звезде, истакнути спортски радник и коментатор Спорт Клуба. Заједно са колегом Луком Спасовским промовисали су наш турнир у својим емисијама ,, поткаст са Луком и Кузмом,, током Европског Првенства у Кошарци и тако у могоме допринели да овогодишњи турнир по свему буде далеко испред свих предходних.

Најпре су уручене захвалнице људима који су организационо помогли овај турнир и својим учешћем учинили га бољим и квалитетним да би на крају чланови породице Матијашевића уручили дипломе, медаље и пехаре екипама за прва ти освојена места.

У име удружења Темеринске Делије званични спикер захвалио се свим учесницима, публици,судијама, организаторима, волонтерима а посебно пријатељима трурнира који су дали немерљив допринос самој организацији турнира јер су поред обезбеђивања хале донирали медаље, пехаре, захвалнице и воде за све учеснике. Ресторан ,, КОД ШМЕКЕ,, из Бачког Јарка донирао је ваучере за вечеру победничкој екипи. Организатор је најавио нови турнир и наредне године у исто време са жељом да буде још бољи и посећени.

текст преузет из Извештаја са IV МЕМОРИЈАЛНОГ ТУРНИРА „ВУКАШИН МАТИЈАШЕВИЋ ВУЛЕ“