Одржана промоција књиге „Афричка супа“ Јовице Плачкића

У среду, 9. јуна у галерији КЦ „Лукијан Мушицки“ Темерин одражана је пормоција дечије књиге „Афричка супа“ аутора Јовице Плачкића.

Промоцији је присуствовало око 20 људи, међу којима су поред деце били и одрасли. Плачкић се представио песмама попут „Афричке супе“, „Пролећне офанзиве“, „Благо мени чита се жени“ и бројним другим песмама.

За своју прву књигу посвећену деци, Плачкић каже да се десила сама од себе, а да је он био ту само да је запише.

Смислио сам какав треба да буде концепт књиге, али се онда она десила у три месеца и свака песма је дошла као каменчић у мазаику, баш на своје место. Чудо је што се та књига уопште и десила. Рекао бих да се нека фиока у мом мозгу отворила, где су смештени неки утисци у вези са детињством, животињама, природом и слично, а после сам открио да имам још таквих фиока, тако да књига јесте прва, али неће бити последња – додаје Плачкић.

Аутор књиге истиче да није лако да одрастао човек пише за децу, али да је имао посебну инспирацију за ову књигу, због чега је она и настала.

Имао сам већу трему сада него када сам имао промоцију књиге за одрасле. За децу уопште није лако писати, али сам имао нарочиту инспирацију која ме је држала четири месеца, што ми се никад није десило. Није се лако одраслом човеку вратити уназад да буде дете, али сви ми то имамо у себи и можемо то негде да откријемо, само морамо да се потрудимо – закључује Плачкић за протал Темерин инфо.

С. К.