Одржана темеринска фијакеријада

Након дужег низа година, на темеринском Вашаришту, поново се одржала традиционална фијакеријада, на иницијативу Туристичке организације општине Темерин, а у сарадњи са Коњичким савезом Војводине. Ова манифестација окупила је преко 100 учесника из целе Србије, који су имали прилику да се опробају у такмичарском и ревијалном делу програма. За победнике по категоријама обезбеђени су пехари и розете, док је најбољем такмичару као посебна награда уручен „Велики пехар Темерина“. За наше најмлађе суграђане организован је забавни део програма у виду јахања понија и коња, у оквиру кога је добровољни прилог прослеђен у хуманитарне сврхе.

Директорка Туристичке организације општине Темерин Јована Морача истакла је значај одржавања ове манифестације за нашу општину.

– С  обзиром да су коњи некада имали непроцењиву вредност, поготово у пољопривреди, а како се сада у савременом начину живота то некако изгубило, ми настојимо да се вратимо у „прошла“ времена и да очувамо културу и традицију везану за коње и фијакере. Поред тога, ова манифестација је промоција нашег Вашаришта, једног од најлепших у Србији, а и шире, што су и учесници свакако препознали – рекла је за портал Темерин инфо Јована Морача.

Темеринско Вашариште одисало је добром енергијом, дружењем, такмичарским духом и изнад свега љубављу према овим племенитим животињама.

З. Б.