Олимпијац Жолт Пете приступио СНС-у

Познати темерински стонотенисер Жолт Пете, освајач бројних медаља и представник Србије у овој спортској дисциплини на Олимпијским играма у Токију, данас је потписао приступницу и тиме подржао политику и програм Српске напредне странке (СНС).

  • Српску напредну странку сам подржавао од почетка, а потписивањем приступнице само сам ту подршку јавно и озваничио. Видим да су на добром путу и да раде добро. Увек има простора да се побољшају услови, да радимо још лакше и боље и да стварамо нове шампионе у Темерину. Желим допринети још бољем развоју спорта у нашој средини, да се деца и млади више баве спортом, тако да ћу бити увек на располагању, када је о томе реч. Верујем да им моја подршка много значи – каже Пете.

Повереник Општинског одбора Српске напредне странке Дејан Брадаш истакао је да им је част што је такав спортиста, из угледне спортске породице, одлучио да пружио подршку политици и програму СНС.

– Част нам је што смо данас у наше редове примили тако истакнутог спортисту, као што је Жолт Пете, члана стонотенисерског клуба “ТСК” из Темерина. Пете је много допринео промоцији и развоју темеринског спорта, посебно стоног тениса. Потиче из угледне спортске породице и драго нам је што је препознао вредност политике СНС и што у нашем програму види бољитак за све грађане општине Темерин, а и шире. Верујем да ће својим радом допринети унапређењу спорта у нашој општини – наглашава Брадаш.

Петеова жеља је да учествује на Олимпијским играма у Паризу јер, како наводи, то искуство се не може описати, већ се мора доживети и то је највећи сан сваког професионалног спортисте.

  • Олимпијада ми је била животни сан и можда се мој каријерни круг и сан са тим пласманом на Олимпијаду у Токију затворио, али жеља ми је да пробам да одем у Париз, што верујем неће бити лако. Уколико ми здравље буде добро и не буде повреда, сигурно ћу се потрудити да се још једном нађем у редовима великих спортиста. Тај осећај се речима не може описати.

Пете је члан репрезентације Србије и од тога није и не планира да одустане, а упркос бројним понудама, одлучио је да остане у свом родном Темерину.

– Мени су Темерин мој дом и моја кућа. Милион пута сам имао прилику да одем на неке лепе, егзотичне дестинације, али срце ми другачије куца када дођем у Темерин, јер га сматрам мојим и зато сам и остао овде и одлучио да подржим СНС, да дам своје име и верујем да се може направити права, лепа прича за бољи и успешнији спортски живот наших грађана – заључује Пете.