Опстанак Слоге у првом плану

На првом тренингу Слоге 17 играча, тројица оправдала изостанак

У сусрет пролећним изазовима, кренули су и фудбалери Слоге , под вођством тренера Бранислава Антића, а предстоји им борба за опстанак на војвођанском “Југу“. Прича око формирања играчког кадра, није завршена, прве новајлије су голман Лука Глишић и нападач Милан Грубовић (Јединство, Руменка), док током уводне седмице припрема треба да се прикључе још четворица.

 Свесни смо да je неопходна додатна селекција, најбрже и најлакше смо се договорили са Глишићем и Грубовићем. Истовремено, не могу да разумем да неколико играча, чије смо услове прихватили, преко ноћи погазе реч и окрену на другу страну. То говори да им недостају људски квалитети, па је и боље да нису задужили опрему. Многи прецењују могућности, лицитирају са нереалним цифрама и у таквој ситуацији форсираћемо младе снаге – каже Јован Балабан, председник Слоге.

 На првом тренингу, било је 17 играча, оправдано су изостали Немања Грујић, Алекса Мијаиловић и Предраг Марковић. Под ногама су, по ветровитом времену, пали први километри…

 Није лако ангажовати квалитетна појачања у трци са српсколигашима и клубовима из наше лиге, загрејаних за виши ранг. Пружамо се у складу са могућностима, не обећавамо куле и градове, већ оно што можемо да испоштујемо у договореном року. Имамо добру базу, али неопходна је додатна енергија, ради шире играчке лепезе. Не смемо поново доћи у ситуацију, као у последња два јесења кола, да у протоколу имамо само 13 имена, укључујући резервног голмана.

 Из јесењег дела сезоне, недостају голман Светозар Боројевић (Младост, Бачки Јарак), Бојан Видовић и Зоран Обрадовић (Младост, Турија), а одрешене руке је добио и Филип Пожарев.

 Сами смо криви, због позиције на табели, узроковане јесењим минусима. Повољна околност је да нисмо изгубили корак са конкурентима и да је бодовна разлика мала. У уводна четири кола, три пута смо домаћини, а то је прилика да дођемо до кисеоника. Из лиге ће да испадну најмање четири клуба, верујем да ћемо бити у мирним водама, када се буде подвлачила црта – рекао је Јован Балабан, председник Слоге.

 Серију од шест контролних утакмица, Темеринци почињу 30. јануара против Индекса.

М. Менићанин