Општина Темерин данас у изборној атмосфери

С обзиром да су данас председнички, парламентарни и, у неким самоуправама, локални избори на територији Републике Србије, становници наше општине данас остварују своје грађанско право. На бирачком списку се налази 24.590 бирача, који ће моћи да гласају на 31-ом бирачком месту. Сва бирачка места су на време отворена, без икаквих проблема. До овог тренутка није било неправилности у раду одбора, или току гласања, избори протичу у коректној радној атмосфери, без било каквих инцидената. Верујемо да ће тако остати до краја дана тј. до 20 часова, када се биралишта затварају.

Србија данас бира председника државе, нови сазив парламента и локалну власт у Београду, Бору и још 13  локалних самоуправа. Право гласа на овим изборима има 6.502.307 бирача,  на 8.255 бирачких места. Грађани могу да бирају између осам кандидата за председника и 19 изборних листа. Бирачка места отварају се у 7 сати, а затварају у 20 сати.

До момента затварања биралишта траје и изборна тишина, која је почела у поноћ између четвртка и петка. Током изборне тишине, забрањена је пропаганда, одржавање предизборних скупова на јавним местима, као и објављивање процене изборних резултата.

Темерин инфо ће пратити ток избора у општини Темерин, наша теренска екипа ће се укључивати уживо са бирачких места и, посредством видео стрима, на нашој Фејсбук страници вам преносити део атмосфере која данас влада у нашој општини.