Општински фудбалски дерби у Темерину

Одапете стреле оптимизма

Лепшу увертиру за комшијски дерби (субота у 16,30 часова), фудбалери Слоге и Младости, нису могли да пожеле, јер су победама подигли самопоуздање пред међусобни окршај, који осим традиционалног ривалитета, носи огроман улог у борби за опстанак на војвођанском “Југу“.

Темеринци овог пролећа играју добро и постепено бришу јесење минусе. На претходна четири меча, освојили су десет бодова, а мрежа иза леђа младог Немање Ранкова је нетакнута 360 минута. Део заслуга иде на адресу капитена Васе Зелића, диригента одбрамбене линије и стрелца победоносног гола против Подриња.

Победа против Подриња, била је тек друга у гостима, али дошла је у прави час, да оверимо бодове из окршаја са Сремцем. Успеси имају двоструки значај, не само да су потврдили да сигурним кораком идемо ка циљу, већ су остварени против директних конкурената у борби за опстанак – каже Васо Зелић, штопер Слоге.

Црвено-бели су јесенас поражени на три километра удаљеној Ливадици, па имају мотив да узврате истом мером. Камере су спремне, дерби ће, због великог интересовања, бити преношен уживо.

Одлично се познајемо међусобно, жао ми је што оба клуба нису на српсколигашкој сцени. Очекује нас тежак испит, комшије су се подигле после убедљивог тријумфа против Хајдука. Ушли смо у добар ритам, оптимиста сам, верујем да можемо до бодова – рекао је Васо Зелић.

Током српсколигашких дана, Милош Ковачевић, носио је дрес Слоге. Касније се вратио у Младост и постао један од главних ослонаца плаво-белих, спреман да одговори изазовима у везном реду, али и на позицији десног бека. Са голом и асистенцијом, обележио је победу против Дивошана (3:0).

Одиграли смо најбољи пролећни меч, када је било најпотребније. Догорело је било до победе, нисмо имали право ни на реми, иако смо спрам себе имали кандидата за пласман у виши ранг. Вратило нам се за неке раније промашаје, могли смо и убедљивије да славимо, јер смо погодили пречку – истиче Милош Ковачевић.

Јарачани у комшилук одлазе с циљем да поправе учинак на страни, где су освојили само пет бодова.

Било би лепше да међусобни окршај одлучује о путнику у виши ранг, али околности су такве да оба клуба још нису осигурала опстанак. Улог је огроман, карте су отворене и верујем да нећемо разочарати. Тежак распоред у финишу првенства намеће нам обавезу да јуришамо на три бода – истакао је Милош Ковачевић.

Стреле оптимизма су одапете…

М. Менићанин