Отварање изложбе „Лице/лица природе“ Љиљане Фијат

У галерији Културног центра „Лукијан Мушицки“ 6. августа од 19 часова биће одржано свечано отварање изложбе „Лице/лица природе“ уметнице Љиљане Фијат. Реч је о мотивима природе осликаних на каменим плочама и цреповима.

Изложбу ће отворити директор Културног центра „Лукијан Мушицки“ Драгић Томић, а присутни ће моћи да уживају уз две музичке нумере које ће изводити Гордана Станковић.

Уметничке радове посетиоци могу погледати до 23. августа.

Љиљана Фијат рођена је 24. јануара 1959. године у Зрењанину. Докторирала је на Економском факултету Универзитета у Београду. Објавила је књиге: Мере против прања новца у банкама (2012) и Ризици и превенција прања новца (2015, заједно са др Александром Чуданом). Ауторка је и коауторка двадесет научних и стручних радова.

Објавила је збирке поезије Софија од Месеца (2011) и Осећање Принципа (2016). У Републици Бугарској изашла је њена двојезична књига песама Небеске птице, коју је приредила Алтенка Сапунџијева (2016).

Добитница је бројних књижевних награда и признања, чланица Савеза књижевника у отаџбини и расејању, Друштва књижевника Војводине и Друштва економиста Новог Сада.

Сликањем се бави више од три године. Од 2018, полазница је Бесплатне школе сликања на каменим плочама. Технике које користи су енкаустика и јајчане боје, које реализује на каменим плочама и цреповима. У јануару 2019. своје ликовне радове, настале у оквиру ове радионице, представила је на изложби организованој поводом стогодишњице од присаједињења Војводине Србији, у Новом Саду. У мају исте године, са још троје аутора, наступила је на групној изложби у галерији Мацут (ЈП Спортски и пословни центар Војводина), Нови Сад.

Прву самосталну изложбу имала је у мају 2021. у Галерији Друштва књижевника Војводине у Новом Саду.

Учесник је заједничких изложби Бесплатне школе сликања на каменим плочама, организованих у јуну у Културном центру, Нови Сад, у Новом Саду и јулу 2021. године у Културном центру Лукијан Мушицки, Темерин, у Темерину.

Живи и ствара у Новом Саду.

С. К.