Otvoren 83. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

mikronNajveća priredba Novosadskog sajma je Međunarodni poljoprivredni sajam na kojem godišnje učestvuje 2.000 izlagača iz Srbije i 60 zemalja sveta. Osim Poljoprivrednog, u članstvu UFI-ja su i Međunarodni jesenji sajam i Međuna-rodni sajam lova, ribolova, sporta i turizma LORIST.

Međunarodni poljoprivredni sajam, 83. po redu, biće održan ove godine od 14. do 20. maja u Novom Sadu, a na toj manifestaciji predstaviće se oko 1.500 izlagača iz 60 zemalja i najznačajniji domaći privrednici iz oblasti agrara i grana koje imaju veze s poljoprivredom. Italija je zemlja partner ovogodišnje pri-redbe  i na sajmu će biti predstavljeno 16 italijanskih preduzeća iz te oblasti.

O značaju Međunarodnog poljopri-vrednog sajma najbolje govori činjenica da nema značajnije kompanije za proizvodnju poljoprivrednih mašina, opre-me, sadnog materijala, semena i druge robe koja nije makar jednom nastupila kao sajamski izlagač.

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu izložbeni prostor u Master hali imaće i firma Mikron DOO iz Siriga. Asortiman proizvoda firme Mikron namenjen poljoprivrednicima, tu su delovi za poljoprivredne mešine, setvospremače, kardani, noževi, vijci za rotacione kosačice, komunalne mašine, mašine za silažu, folije za pokrivanje silaže i još mnogo toga. Mikron DOO iz Siriga već 14 godina redovno izlaže na Novosadskom poljoprivrednom sajmu, a prisutni su i na sajmovima u Evropi.

Organizatori navode da će cene ulaznica za 83. sajam poljoprivrede ostati nepromenjene i da će pojedinačna ulaznica koštati 500 dinara, a za kolektivne posete 350 dinara. U nedelju, 15. maja je porodični dan što podrazumeva da porodica sa decom do 16 godina kupovinom jedne ulaznice od 500 dinara može posetiti Poljoprivredni sajam. Radno vreme sajma biće od 9 do 19 sati. Najsrećniji posetilac moći će i ove godine da dobije traktor „Belarus 422“ zahvaljujući poklon igri.