Отворен конкурс за упис у војне школе

Отворен је конкурс за упис у војне школе – Војну академију, Медицински факултет ВМА, Средњу стручну војну школу и Војну гимназију који је расписало  Министарство одбране Републике Србије. Места има за укупно 400 кандидата, од којих је предвиђен упис 210 кандидата на седам студијских програма основних академских студија Војне академије, док Војна гимназија прима 90 ученика. Шансу да упише Средњу стручну војну школу имаће 60 кандидата који ће се школовати на пет смеровадок се на Медицински факултет ВМА може уписати њих 40.

Кадети који конкуришу морају бити држављани Републике Србије приложити документацију о томе да нису кажњавани и осуђивани, те да се против њих не води кривични поступак, као и да су здравствено способни. Посебни услови односе се на старост кандидата, а конкурс је отворен до 31. марта.

Сваке суботе до краја марта, од 11 до 13 часова ове школе су отворене за посете заинтересованих ученика и њихових родитеља. Пфоресори, кадети и ученици војних школа упознаће их са процесом уписа и помоћи на најбољи начин да лично сагледају шта их очекује уколико њихов избор буде војни позив, наводе на сајту Министарства одбране Републике Србије.

ВИШЕ О КОНКУРСУ

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=lxKSwEusXH0[/embedyt]

С. К.