Отворена изложба дечијих радова „Обој тањир здрављем“

У галерији Културног центра „Лукијан Мушицки“ данас у 12 часова отворена је изложба дечијих радова на тему „Обој тањир здрављем“ поводом обележавања месеца правилне исхране и Светског дана хране, 16. октобра. Организатор изложбе је Савет за здравље општине Темерин и Дом здравља Темерин.

Деца из Предшколске установе „Вељко Влаховић“ и основних школа са територије општине Темерин своју креативност изразила су кроз различите сликарске технике, а укупно је изложено преко 130 радова.

Награђено је 12 најбоље оцењених појединачних радова, те су деци поклоне уручили директор Дома здравља др Томислав Угарковић и чланица Општинског већа за просвету Изабела Урбан. Поред награда, додељене су и четири посебне захвалнице за појединачне радове и две захвалнице за групне радове, припремној групи вртића „Пчелица“ ПУ „Вељко Влаховић“ и првом разреду ОШ „Кокаи Имре“ из Темерина.

Како др Угарковић преноси, основа здравља сваке особе јесте правилна исхрана, којој би требало да се тежи већ од детињства.

            – Овде данас видимо много лепих радова. Без обзира на то што су поједини радови награђени, немојте мислити да други који нису награђени нису добри. Трудили сте се максимално и сви радови су изванредни. Данас је 16. октобар, Светски дан хране и јако је битно да од малих ногу, од дечијег узраста, кренемо са здравом исхраном. Значајно је да будете упућени у то шта је добро, а шта не, како да се што здравије храните, да бисте касније, као одрасле особе, имали мање здравствених проблема – истиче Угарковић.

 

З.Б.