Почела пријава за полагање пријемног испита за гимназију и уметничке школе

Пријава ученика за полагање пријемних испита за упис у специјализована одељења гимназија, као и за уметничке средње школе почиње данас и трајаће до 22. априла 2024. године, до 16 часова.

Електронска пријава кандидата врши се на порталу Моја средња школа – mojasrednjaskola.gov.rs, односно путем налога на овом порталу којем приступа родитељ или други законски заступник шифром за esDnevnik или за налог на Националном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs.

Уколико ученици не искористе могућност пријаве онлајн, могу се за полагање пријемног испита пријавити 19. или 22. априла, од 9 до 16 часова у својој основој школи или у школи у којој полажу пријемни испит.

Полагање пријемних испита биће организовано у средњим школама од 10. до 19. маја, а ученици своје резултате моћи ће да виде на порталу Моја средња школа – www.mojasrednjaskola.gov.rs.

Уписа за школску 2024/25. годину предвиђено је нешто мање од 5.000 места у специјализованим одељењима гимназија за математику, физику, географију и историју, рачунарство и информатику, биологију и хемију, сценску и аудио-визуелну уметност, филолошке науке, спорт, билингвална одељења, као и за уметничке средње школе – ликовне, балетске и музичке.
.