Почела вакцинација и у нашој општини

У темерински Дом здравља је пристигла вакцина против Ковида-19. Институт за јавно здравље Србије ,,Др Милан Јовановић Батут“ објавио је оперативни план за имунизацију становништва, који предвиђа три фазе. У првој фази вакцинације обухваћени су запослени у здравственим установама са највишим ризиком од преношења инфекције и запослени у домовима за стара лица и установама социјалне заштите.

Директор Дома здравља у Темерину др Томислав Угарковић данас је први примио вакцину.

– Драго ми је што је вакцина стигла у Темерин и што сам је ја примио међу првима, јер ем сам медицински радник, ем сам старији човек и нормално је да се помало и плашим овог невидљивог непријатеља. Искрено се надам да ће сви остали следити мој пример и добровољно се вакцинисати.

Грађани Србије, који желе да се вакцинишу против корона вируса, од понедељка 11. јануара могу да искажу интересовање за вакцинацију путем портала ,,еUprava“, а вакцина је бесплатна за све. Попуњава се формулар у ком је потребно навести име и презиме, јединствени матични број, адресу електронске поште и број телефона, као и место (град, општину) у коме грађани желе да приме вакцину. После попуњавања формулара, на електронску адресу и број телефона грађанима стиже обавештење да су ,,успешно исказали интересовање за вакцинисање против Ковида-19“.

T.И.

[supsystic-gallery id=1]