Почело онлајн пријављивање првака

Пријављивање за упис ученика у први разред основне школе почело је данас на порталу еУправа, а родитељима будућих првака на располагању су термини за упис од 1. априла.

Онлајн систем за пријаву ђака у први разред ове године је унапређен тако да родитељи електронски прибављају и уверење о лекарском прегледу детета и потврду о завршеном предшколском образовању.

Од прошле године уведен је сервис еУпис који у великој мери олакшава родитељима упис првака у основну школу.

Директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић је указао да родитељи будућих првака уз неколико кликова могу да закажу термин за упис, односно за тестирање деце и нагласио да им, осим личне карте, нису потребна друга документа нити папири.

Електронска услуга доступна је на српском језику, као и на језицима националних мањина, а родитељи могу да бирају термине од првог априла до краја маја.

За пријаву детета за упис у први разред родитељи приступају порталу еУправа, а уколико нису регистровани корисници, потребно је да отворе свој налог.

Након тога у одељку услуге бирају поље “образовање“ где се налази опција “закажите термин“ и бирају један од понуђених термина, а затим попуњавају обавезна поља уносећи личне податке о родитељу и детету.