Почетак нове школске године у Темерину

Младен Зец и Изабела Урбан обишли све школе са територије наше општине

У овим објектима настава се од данас одвија по редовном плану, програму и распореду. Одељења су поново спојена,  а часови трају 45 минута.

Малишане наше општине данас су поново дочекали њихови васпитачи у вртићима. У обиласку вртића били су  чланица Општинског већа за образовање Изабела Урбан и председник Општине Темерин Младен Зец. Током посете наглашено је да су сви објекти темеринске Предшколске установе спремни, опремљени и уређени у складу са епидемиолошком ситуацијом.
Задовољство ми је обавестити своје суграђане да ће у наредном периоду почети радови на реконструкцији вртића у Бачком Јарку, те се искрено надамо да ће тиме бити створена могућност за пријем у вртић и оне деце која ове године нису могла бити примљена.Драга децо, нека вам ова година буде лепша, срећнија, здравија и разигранија од претходне – изјавио је Младен Зец.
[supsystic-gallery id=52]

Поклони уручени првачићима Основне школе ,,Кокаи Имре“ у Темерину

Укупно 1.400 ђака првака у Војводини који наставу похађају на мађарском језику и који ће ове године први пут сести у школске клупе, на поклон је добило школску торбу и пакет са школским прибором. То им је обезбедио Национални савет мађарске националне мањине уз подршку Владе Мађарске и фодација ,,Ракоци“ и ,,Бетлен Габор“.
Уз пригодан културно-уметнички програм  поклони су уручени првачићима Основне школе ,,Кокаи Имре“ у Темерину. 
Свечаности су присуствовали представници Владе Мађарске, Националног савета мађарске националне мањине, покрајинске Владе, као и Иштван Пастор, председник Скупштине АП Војводине. Они су новим школарцима пожелели срећан полазак у школу и пуно среће, успеха и петица током школовања.  
Испред општине Темерин на свечаности су били заменик председника општине, председник Скупштине општине Темерин као и чланови већа. 
Општина Темерин је ове године по трећи пут заредом даровала бесплатне уџбенике свим првацима са територије општине Темерин.
[supsystic-gallery id=53]