Почиње школа – модел похађања наставе као у септембру

Друго полугодиште за ђаке почиње у понедељак 18. јануара, а настава ће се одвијати по истом принципу према којем су основци и средњошколци кренули у школу од септембра. Овај модел похађања наставе ће се одвијати док се не стекну услови да се сва деца врате у школске клупе. То зависи од кретања криве броја заражених, наводе у Министарству просвете.

Према речима директорке ОШ „Петар Кочић“ у Темерину, Александре Мишковић, ђаци од првог до четвртог разреда наставу ће похађати као и до сада, свакодневно у учионицама, уз скраћене часове на 30 минута. Одељења од петог до осмог разреда су подељена у две групе, од којих ће једна похађати наставу понедељком, средом и петком, друга уторком и четвртком, а групе ће се ротирати на недељном нивоу.

Средњошколци такође имају комбиновани модел, али он изгледа мало другачије. Директор СШ „Лукијан Мушицки“ Темерин, Миломир Радић, каже да су одељења подељена по степену стручне спреме. У понедељак, у школе ће кренути мађарска одељења и ђаци који похађају трећи степен стручне спреме, док ће они са четвртим степеном те недеље наставу похађати на даљину.

Сви који желе да наставу похађају искључиво онлајн и даље имају ту могућност, с тим што су у обавези да школи упуте захтев са образложењем зашто дете не може да долази на наставу у школу.

Т.К.