Појачана контрола брзине кретања возила од 8. до 14. августа

Припадници Управе саобраћајне полиције МУП-а спровешће од сутра до 14. августа акцију појачане контроле саобраћаја која ће бити усмерена на контролу брзине кретања возила.

Саобраћајна полиција ће свакога дана акције ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања – ручне радаре, радаре у системима видео наџора и уређаје за мерење брзине у возилима без обележја полиције тј. „пресретачима“, док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила коришћењем проширеног и унапређеног система, саопштио је МУП.
Додају да ће одређени број патрола снимати брзину кретања без заустављања возача и да ће власници возила која буду снимљена у прекорачењу добити на кућну адресу позив да се изјасне о идентитету лица које је учинило прекршај.

Из МУП-а апелују на све возаче да поштују ограничење брзине кретања и истичу да се од почетка ове године, због неприлагођене брзине кретања, догодило 140 најтежих саобраћајних незгода у којима је погинуло укупно 155 лица.

Подсећају да је од почетка ове године, због учињеног прекршаја прекорачења брзине санкционисано више од 230.000 возача, што је за 25 одсто више у односу на исти период прошле године.
Акција појачане контроле саобраћаја спровешће се у 30 држава чланица организације РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе).