Покрајински секретар Чедомир Божић посетио пољопривредно газдинство Арсић у Сиригу

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић, заједно са председником Општине Темерин Младеном Зецом, обишао је данас пољопривредно газдинство породице Арсић у Сиригу. Ова породица се деценијама бави ратарском производњом, а обрађују  38 хектара земљишта, на којем пороизводе пасуљ, лук, купус.

Према речима покрајинског секретара Божића, као један од начина подршке младима, јесте и расписивање конкурса за младе пољопривреднике у руралним подручјима, који ће бити објављен наредне недеље.

– У питању је износ од 200 милиона динара, који ће бити на располагању свим пољопривредним произвођачима до 40 година, а максималан износ субвенције, по пријави, биће 1,5 милиона динара. Покрајински секретаријат финансираће до 90 одсто реализације инвестиције – навео је покрајински секретар. 

Председник Општине Темерин Младен Зец истиче да су оваква подстицајна средства од изузетног значаја за општину, јер се много грађана у нашем месту бави пољопривредом.

– На територији Општине Темерин имамо преко 1500 пријављених пољопривредних газдинстава и свака помоћ је добро дошла. Ми, као Општина, трудимо се да олакшамо нашим пољопривредницима, издвајајући средства за субвенционисање камата у банкама, како не би имали тај трошак – рекао је председник Општине.

Да овај вид помоћи много значи младима, истиче и млади пољопривредник Синиша Арсић.

– Нама, младим пољопривредницима, свака субвенција много значи. Имамо велику подршку Покрајинског секретаријата, Министарства пољопривреде, али и локалне самоуправе. Млади пољопривредници треба да се удружују, јер заједно можемо да станемо раме уз раме са европским произвођачима.