Покренут бунар на Ливадици у Бачком Јарку

У уторак, 1. јуна покренут је ревитализовани бунар на стадиону Ливадица у Бачком Јарку, чиме је нормализовано водоснабдевање овог насеља. Због присуства песка у води, а по пријави грађана, радници Службе водоснабдевања Јавног комуналног предузећа (ЈКП) Темерин  су у августу прошле године били принуђени да угасе поменути бунар. 

Према речима руководиоца ове Службе Милутина Жиге, радове на ревитализацији бунара спроводила је фирма Елевод ремонт из Ветерника у сарадњи са водоинсталатерима из Службе водоснабдевања ЈКП Темерин.

„Сама ревитализација је текла у неколико фаза. Најпре је бунар снимљен камером како би се дошло до сазнања да ли уопште има сврхе да се крене у овај процес, да би се потом приступило испирању бунара и замени постојеће пумпе и вентила на бунару.“

Жига истиче да грађани сада могу да осете знатно побољшање притиска воде у својим домовима.

„У време  када нам долазе врели летњи дани и када је потреба за водом већа, од великог је значаја што се труд на процесу ревитализације исплатио, а на задовољство свих житеља овог места. Сада грађани Бачког Јарка могу да осете знатно побољшањe притиска у водоводној мрежи“ – закључује за портал Темерин инфо Милутин Жига.

С. К.