Породично зелено поподне на обали Јегричке у суботу 15. маја

Током априла ЈКП „Темерин” је посадио 150 младица стабала поред Стазе здравља према Јегричкој, које је обезбедило ЈП „Војводина шуме“.  Темерин као место  у Војводини  спада међу општине са најмање зелене површине.

Друштво љубитеља природе „FALCO “ током дугогодишњег рада и акција пошумљавања схватило је да поред напора садње, највећи изазов представља очување садница, док оне не ојачају и порасту. Да би се овај дрворед сачувао и оснажио, потребно је да се заједница уједини. С том надом, Друштво љубитеља природе „FALCO“ организује у суботу (15.05.2021.) породични програм, у оквиру којег ће се сваки учесник обавезати да ће се бринути за једну садницу, и тако све више људи сматрати нови дрворед својом алејом – кажу из удружења  „FALCO”.

 

Програм у суботу почиње окупљањем у 14 часова код Дома Љубитеља баште у парку, након чега ће се учесници  упутити бициклима до Инфо центра на обали Јегричке. Успут, одржаће се  једна дужа пауза, у оквиру које ће свако од присутних усвојити једну садницу. Са овим симболичним гестом учесници прихватају одговорност да неколико година редовно заливају саднице.Да би поподне било још незаборавније, учеснике чекају и даљи програми код „Инфо центра Јегричка”. На лицу места учесници ће моћи да се прикључе изради „хотела” од дрвета за врапце (који се након тога може понети кући).Такође биће могуће прикључити се  вожњи катамараном на Јегричкој, а поред тога се може и прошетати едукативном стазом која се простире уз обалу Јегричке или само приредити пријатан пикник на обали реке.

Управитељ катамараном је „ЈП Воде Војводине”, са чијом љубазношћу се остварује вожња у трајању од сат времена.

Цена је 250 динара за децу, односно 300 динара за одрасле.

Пошто се очекује више група за вожњу катамараном, обавезна је претходна пријава на број  063/556-310. Састављање група и почетак вожњи ће се одвијати према редоследу пријава.

Радујемо се доласку свих заинтересованих.Питања и пријаве можете упутити на следећи број: 063/556-310

Друштво љубитеља природе „FALCO“

ТКА