Пословање прилагођено епидемиолошкој ситуацији

Општа земљорадничка задруга “Жуњи- Силак” регистрована је у Привредном суду у Новом Саду 2001. године, a идеја о оснивању задруге потиче из породичног предузетништва. Породице Жуњи и Силак су пољопривредни произвођачи од давнина, те имају вишегодишње искуство, а Задругу је на почетку представљало 10 оснивача.

Циљ задруге је да проследи захтеве произвођача, да организује примену савремених агротехничких достигнућа у примарној производњи, а делатност фирме јесте производња и организовање производње пољопривредних култура : шећерна репа, меркантилна соја, меркантилни кукуруз, жито. Задруга пружа све агротехничке мере, од орања до убирња летине модерним пољопривредним машинама. Врше се откуп, продаја, сушење и лагеровање житарица и уљарица.

Oдржавање и унапређење квалитетног пословања на високом нивоу захтева велики труд и рад. Приликом градње силоса, како наводе из ове задруге, дуго се чекало за добијање грађевинских дозвола, дозвола за прикључак на електро мрежу и гасне инсталације, али је и то правовремено решено.

Директор фирме Јожеф Жуњи истиче да општина Темерин има изузетно погодне агроеколошке услове за развој и раст пољопривредне делатности.

Иако је епидемија Ковида-19 утицала на отежано пословање током 2020. године, током епидемије задруга је максимално прилагодила своје пословање измењеним условима. У време ограниченог кретања, држава је нашим запосленима омогућила несметано кретање за обављање свих неопходних активности и послова у пољопривредној производњи – прецизира Жуњи.

Досадашња сарадња са локалном самоуправом је, према његовим речима, на завидном нивоу.

Са актуелном влашћу имамо изузетно квалитетну комуникацију и сарадњу, што је од великог значаја за несметано функционисање и пословање. Што се тиче запослених, имамо их укупно 15, а радници су у највећем броју становници општине Темерин, што је такође веома значајно с обзиром на то да је посла много, па функционишемо уз пуно поштовања и уважавања и све се одрађује без застоја и већих препрека – наглашава Жуњи.

Е. Н. Н.

 

Поделите ову вест на друштвеним мрежама: