Потписани уговори за доделу грађевинског материјала избеглицама

Уговори за доделу грађевинског материјала избеглицама потписани су у среду, 17. новембра, у сали Општинског већа општине Темерин.

Потписано је осам уговора, а вредност пакета износила је 550.000 динара, које је обезбедио Комесеријат за избеглице и миграције Републике Србије са учешћем од 90 одсто од укупне вредности пакета, док је Општина Темерин имала учешће од 10 одсто.

Уговоре је уручивао председник Општине Темерин Младен Зец и том приликом истакао да ће се овакви видови помоћи збеглицама наставити и убудуће.

Ово је вид помоћи коју нашим суграђанима континуирано омогућавамо. Свесни смо проблема у којем су се нашли од како су избегли. Ових осам људи користе помоћ први пут после 25 година како су избегли и видим да су задовољни што им је Општина Темерин помогла да побољшају услове живота у којима тренутно живе, због чега ми је изузетно драго. Надам се да ће они остати овде да живе, раде и привређују, како би сви заједно развијали општину Темерин.

Завршен је и још један конкурс за доделу грађевинског материјала избеглицама, а према речима Младена Зеца потписивање тих уговора очекује се почетком следеће године.

Верујемо да ће и следеће године бити нових конкурса. Завршен је још један конкурс за доделу грађевинског материјала и ти уговори ће се највероватније потписивати почетком следеће године. Наредне године нас такође очекује и откуп сеоских домаћинстава, као и расписивање конкурса за избеглице за два стана у Сиригу, која су остала нераспоређена – најављује Зец.

Т. К.