Председник Општине у обиласку расадника ружа „Pheno geno roses“

Председник Општине Темерин Младен Зец, данас је, са својим сарадницима, обишао расадник ружа „Pheno geno roses“ у Темерину.

Осим што смо видели велики број прелепих садница, уочили смо вољу и ентузијазам власника, као и радника, да посао којим се баве буде што успешнији. Општина Темерин подржаће и убудуће овакве врсте производње, као и остале привредне делатности наше општине – истиче председник Младен Зец.

Расадник ружа „Pheno geno roses“ потиче од малог холандског породичног расадника који се комерцијалним узгојем ружа бави од 1956. године.

Основан је као истраживачко-оплемењивачка компанија 2009. године, са фокусом на увођењу нових сорти и лиценцирању генетског материјала. Након вишегодишње сарадње са произвођачима широм Европе, проширили су своју делатност. Спајањем са Лејом НС, 2018. године започели су са продајом садница ружа из свог сортимента. Ово је представљало ново поглавље које је омогућило производњу и продају садница ружа малопродајним објектима и дистрибутивним центрима.

Данас, овај расадник има оплемењивачке, истраживачке и производне објекте у Србији и Холандији, стварајући и узгајајући првокласне руже за све савремене љубитеље овог цвета.

Поделите ову вест на друштвеним мрежама: