ПРЕПОРУКА ЗА ЧИТАЊЕ… Јасминка Петровић „ Мене је тешко не волети“

„ Крца није савршен. Пре неки дан појео је мамину ципелу и уништио мој омиљени часопис. Тата га зове Напаст јер, каже, никада није видео непослушнијег пса. Откако је Крца део наше породице, тата више времена проводи у остави него у дневној соби.

А балетска представа „Крцко Орашчић“ у којој играм главну улогу само што није, и замислите, професорка Олга хоће да и Крца учествује у представи! Где год да се појави, Крца стиче нове фанове. Чак га и друге балерине обожавају а њима није лако удовољити. Шта да вам кажем, њега је стварно тешко не волети.

Нина је савршена! Иако воли змије и љути се на мене кад јој исцепкам неки глупави часопис. Пушта ме да јој грицкам уши, а њене уши су најмекше на свету! Мама и тата нису лоши. Тата ме зове Напаст, што стварно не разумем, али супер је када заједно лајемо са терасе да нервирамо комшију Симу. Кажу да стално правим неке глупости, да сам непослушан и смотан, али никада нису дуго љути на мене. Чак и комшија Сима каже да сам добар пас. Шта да вам кажем, мене је стварно тешко не волети!“

Ова интересантна књига се препоручује за децу, узраста од 8-12 година.

С. Р.