ПРЕПОРУКА ЗА ЧИТАЊЕ… Карла Гелфенбејн – С тобом на одстојању

Лавиринт љубави и лажи велике су теме овог романа Карле Гелфенбејн , чилеанске књижевнице, која је одушевила хиљаде читалаца широм света. Добитница је награде “Алфагуара” за најбољи роман на шпанском језику 2015. године.

Књижевницу Веру Сигал и песника Орасија Инфантеа спаја младалачка љубав и страст према књижевности. Њихова срећа ће бити прекинута када Вера Сигал једног дана падне низ степенице своје куће и остане у коми.

Двоје младих уметника, Емилија и Данијел, одушевљени Вериним делом, годинама касније долазе из Француске у Чиле, не би ли боље разумели тајанствену везу, коју су имали Вера и Орасио. Та истрага ће код Данијела створити сумњу да Верин пад није био случајан.

Емилија и Данијел тако крећу у потрагу за истином о несрећном случају  митске списатељице, али ће пре свега спознати сопствену судбину.

“Књижевни трилер написан крајње ефектно везан је за незабораван женски лик и за моћ генијалности. Ауторка је умела да испреплете љубави и загонетке сложеним и истовремено транспарентним писмом.” ( из саопштења жирија за доделу 18. награде Алфагуара за роман 2015. )

“Суптилна, визионарска и људска прича.” ( Џон Максвел Куци )

“Карла је један од најважнијих писаца с почетка 21. века. Њени романи су драгуљ савремене чилеанске књижевности.” (  Новине Ел Меркурио )

С.Р.