Препорука за читање – Љиљана Шарац „ Зид тајни“

„Дневник пронађен у зиду куће на Звездари трајно ће променити живот Лидије Живковић. Скренуће јој мисли са ампутиране дојке, са стрепње да се болест не врати, али и неочекивано лоших вести од мужа који ради у Русији и не жели више да се враћа у земљу.

Емотивно ровита, неспремна да се лако одрекне живота који је до тада водила, одлази на Тасос да среди мисли и поврати мир. Са собом носи и дневник, свесна да има нешто од непроцењиве вредности, јер је припадао српској принцези Јелени Карађорђевић, ћерки краља Петра Првог Карађорђевића. У мајској тишини пусте плаже, Лидија се упознаје са романтичном причом изузетно пожртвоване, скромне и несебичне жене коју је животни пут водио од родног Цетиња до Женеве и Београда до Санкт Петербурга, где је мир и срећу, бар привремено, нашла у дому породице Романов.

Међутим, дневник се мистериозно прекида усред трагичних догађаја из 1917. године и Лидија схвата да ће причу морати да истражи и доврши сама… Истовремено, на најзеленијем грчком острву утонулом у мирис олеандра, наћи ће се неко ко ће у данима који следе успети да усталаса и њена успавана осећања.

Још једном се потврђује да је љубав лек који све лечи…“