ПРЕПОРУКА ЗА ЧИТАЊЕ… Марија Дуењас „Време између штепова“

Узбудљива пустоловина у којој су салони високе моде, сјај великих хотела, политичке завере и мрачне мисије тајних служби преплетени с оданошћу према вољеним бићима и неспутаном снагом љубави.

Млада кројачица Сира Кирога напушта Мадрид неколико месеци пред побуну, привучена необузданом љубављу према човеку ког једва познаје. Заједно се настањују у Тангеру, светском, егзотичном и треперавом граду, где све оно незамисливо може да постане стварност. Као и издаја и напуштање.

Сама и опхрвана туђим дуговима, Сира се сели у Тетуан, главни град шпанског протектората у Мароку. Уз незамисливе преваре и помоћ пријатеља сумњиве репутације, ствара нови идентитет и успева да покрене отмен салон у којем се брине за клијенте нејасног порекла, као и оне поуздане.

Отад, пошто је шпански рат таман окончан, а европски само што није почео, судбина главне јунакиње повезује се са шачицом историјских личности, међу којима се истичу Хуан Луис Бејгбедер – загонетни и слабо познат министар иностраних послова са почетка Франкове диктатуре, ексцентрична Розалинд Фокс, његова љубавница, и поморски аташе Алан Хилгарт, шеф британске обавештајне службе у Шпанији за време Другог светског рата. Они ће је заједно гурнути у одважну обавезу због које ће тканине, шавови и мустре њеног заната постати видљив параван нечег много замршенијег и опаснијег.