ПРЕПОРУКА ЗА ЧИТАЊЕ…Патриша Морисроу „Жена под месечином“

„Ово је узбудљив и романтичан историјски роман  о деветнаестовековном Бечу и о трагедији и великој страсти које су Бетовену биле надахнуће за „Месечеву сонату“.

Беч, 1800. Живот грофице Јулије Гвичарди управо ће се променити. Лепа осамнаестогодишњакиња похађа часове клавира код Лудвига ван Бетовена, виртуоза на клавиру у музичкој престоници Европе. Очарана је његовим несталним духом, док њега привлаче њена знатижеља и разоружавајућа искреност. Међу њима ће се распламсати љубав. Бетовен се спрема да јој повери тајну, док Јулија скрива своју, толико скандалозну да би могла да уништи његову савршену љубавну причу.

Кад Бетовен открије истину, преточиће  своја осеђања у музику и компоновати елегични опус који ће постати „Месечева соната“. Незаборавни рефрен пратиће Јулију до краја живота.

Жена под месечином је дивна  ода вечној страсти. Епска прича о двоје људи који трпе притисак породице, друштвених прилика, крвних веза, ривалства и политичких интрига.  Узбудљив портрет необузданог генија и ћудљиве грофице која га је инспирисала.“