Привремено прекинуте изборне радње за изборе у месним заједницама

Комисија за спровођење избора за чланове савета месних заједница, на седмој седници одржаној 10. априла, донела је Одлуку о прекиду свих изборних радњи у спровођењу избора за чланове савета месних заједница, заказаних иначе за 25. април.

Одлука је, како је образложено, донета због неповољне епидемиолошке ситуације, изазване вирусом Ковид – 19, а на основу препоруке Штаба за ванредне ситуације Општине Темерин.

Изборне радње, укључујући и рокове за њихово вршење, наставиће се по престанку неповољне епидемиолошке ситуације, што ће бити уређено посебним актом Општинског штаба за ванредне ситуације и одговарајућом одлуком у складу са општим актом о месним заједницама на територији општине Темерин, наводи се у Одлуци. 

Рок за предлагање изборних листа за чланове савете МЗ Темерин, Старо Ђурђево, Бачки Јарака и Сириг је, да подсетимо, истекао у поноћ 9. априла.

Листе су у том року предали Српска напредна странка, Социјалистичка партија Србије и коалиција Савеза војвођанских Мађара и Демократске странке војвођанских Мађара и све те листе су проглашене од стране Комисије за спровођење избора.

 

[supsystic-gallery id=32]

 

Т. К.