Проглашена изборна листа „ Мађари за Темерин“ за Прву МЗ Темерин

Kомисија за спровођење избора за чланове савета месних заједница је на седници одржаној данас,  8. априла, прогласила листу кандидата коалиције Савеза војвођанских Мађара (СВМ) и Демократске странке војвођанских Мађара (ДСВМ) за Савет Прве месне заједнице Темерин.

Избори су, да подсетимо, расписани за 25. aприл, а листу која формално нема носиоца и чију валидност је утврдила Изборна комисија је, по овлашћењу обе чланице коалиције, данас предао Бела Сивери, иначе директор ОШ „Коаки Имре“ у Темерину.

Ове године СВМ и ДСВМ су одлучили да направе коалицију и са цивилним организацијама Општине Темерин. То конкретно значи да од петнаест кандидата за чланове Савета МЗ по једног даје СВМ, а другог  ДСВМ,  док су осталих  13 представници по једне цивилне организације. То радимо први пут и одлука да овако изађемо на изборе  наишла је на одушевљење и одобравање кандидата – каже Сивери за Темерин инфо.

У разговору за наш портал, он је нагласио да ће се активности кандидата са листе базирати на територију Прве МЗ и да ће свака цивилна организација предложити неколико конкретних идеја које ће се за време предстојећег мандата реализовати.

Нећемо се бавити мегаломанским и немогућим стварима, имаћемо реалне идеје. За следећи уторак заказали смо састанак, где ћемо имати конкретне предлоге. Али јасно је у ком правцу ће ићи идеје. Оне  ће се односити на санацију паркинга на гробљу, одржавање тротоара, осветљење улица и све оно што тишти грађане прве МЗ. Већ је позната једна идеја коју ћемо представити, а то је да се поставе клупе, осветљење  и сигнализација за бицикле, дуж пешачке зоне до Јегричке – истиче Сивери.

Подсећамо,  да је рок за предлагање изборних листа за чланове савета месних заједница  до поноћи 9. априла.  У складу са прописима и законима предлагачи листа могу да буду политичке странке, коалиције политичких странака и групе грађана.

[supsystic-gallery id=’31’]

М. С.