Промоција збирке песама „Љубав“ ауторке Драгане Богданић

Књига поезије садржи три блока песама – љубавне, духовне и родољубиве песме

У галерији Културног центра „Лукијан Мушицки“ Темерин 9. априла одржана је промоција књиге поезије „Љубав“ ауторке Драгане Богданић. Ауторка се по први пут представила темеринској публици својом збирком песама, а интересовање грађана је било велико.

Са писањем песама је, како каже, почела 2016. године, а одважила се да изда своју прву књигу поезије сазнавши од пријатеља за конкурс који је расписала општина.

Књига се просто десила. Још 2016. године догодиле су се неке ситуације које су ме навеле да почнем да пишем. Често су ме и пријатељи наговарали да издам збирку. Од Марка Јовичића сам сазнала за општински конкурс и да могу да се добију одговарајућа средства. Конкурисала сам и ево нас овде на промоцији моје збирке песама. Ово нису моје једине песме, ове из збирке су настале у периоду од 2016. до 2021. године. Имам већ неке нове, јер често пишем, све ме инспирише. Надам се да ће се људима збирка песама допасти, јер су то све песме из душе, базиране на неким истинитим догађајима.

Рецезент Драганине књиге је један од веома талентованих и истакнутих песника Марко Јовичић, који истиче да је реч о једној врло неуобичајеној књизи.

Ово је једна заиста врло неуобичајена књига. Неуобичајена пре свега по свом садржају, где је неколико тематских врста песама у књизи. У њој имамо блок љубавних, родољубивих и духовних песама, што је доста необично. Верујем да Драгани није било тешко да поред правог тима људи, од самог почетка па до краја, сачини овакву збирку песама. Песме су прожете дубоким саосећањем, реалним приказом људске природе, наших потреба, свакодневнице. У добром делу љубавних песама се примећује једна патња, један бол, али опет читањем поезије и тим одређеним моралним људским вредностима, које сам напоменуо у рецензији, та патња се брише и нестаје, због те песничке слободе.

Промоцији књиге, поред великог броја грађана, присуствовао је и председник Општине Темерин Младен Зец.

Т. К.