Пропуштен термин за вакцинацију и Потврда о вакцинацији – нове услуге на порталу еУправа

На Порталу еУправа од 20. марта су доступне нове услуге везане за вакцинисање против ковид-19, „Пропуштен термин за вакцинацију“ и „Потврда о вакцинацији“.

Уколико је неко био спречен да дође на вакцинацију и пропустио је свој термин, једноставним попуњавањем упитника може поднети захтев за добијање новог термина, саопштено је из Канцеларије за информационе технологије и електронску управу.

Ова услуга је намењена искључиво грађанима који су добили позив за вакцинацију (СМС и имејл) и нису могли да се појаве у предвиђеном термину.

Уколико сте пропустили свој термин за вакцинацију потребно је да путем услуге ,,Пропуштен термин “ за вакцинацију искажете поново интересовање попуњавањем свих обавезних поља како бисте добили нови термин. Ова услуга даје могућност да одаберете да ли желите да Вам еУправа закаже било који термин или да поставите датум после кога можете да примите вакцину. Како би неко користио ову услугу није потребно да буде регистрован корисник Портала еУправа – изјавио је др Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу.

Он је указао на то да се све више грађана обраћа Канцеларији за ИТ и еУправу како би добили потврду о извршеној вакцинацији против COVID-19 на имејл, па је због тога израђена и услуга „Потврда о вакцинацији“, коју могу користити регистровани корисници портала еУправа.

Према његовим речима, потребно је да се грађани пријаве на портал еУправа својим налогом, да оду на услугу Потврда о вакцинацији, након чега ће се кликом на зелени тастер ”Покрени услугу” појавити поља која је потребно попунити.

Након што попуните ЈМБГ и имејл на који желите да вам се потврда пошаље, кликните на тастер „поднеси захтев“. Кроз пар минута потврду ћете добити на имејл. Ову потврду можете поручити и за чланове своје породице, рекао је он.

Подсетио је да како бисте користили ову услугу потребно је да будете регистрован корисник Портала еУправа и да се пријавите.