Први део новчане помоћи „30+30 евра“ до краја дана на рачунима

Пријава за новчану помоћ „30+30 евра“ завршена је, а укупно је аплицирало 4.076.127 грађана. Укључујући оне који су аутоматски пријављени, помоћ ће добити укупно 5.864.073 грађана.

Грађани су се за помоћ државе у износу од 30+30 евра, подсетимо, пријављивали до суботе, 15. маја, а до данас 20. маја, први део  помоћи ће бити свима исплаћен, док ће других 30 евра грађани добити у новембру.

За помоћ су могли да се пријаве сви пунолетни грађани који имају важећу личну карту и пријављено пребивалиште у Србији. Пензионерима, затим корисницима социјалне помоћи, као и људима који су на издржавању затворске казне помоћ ће бити аутоматски исплаћена.

Помоћ од 3000 динара за вакцинацију 

Подсећамо, Република Србија је покренула и акцију  у износу од 3000 динара, за грађане који приме прву дозу вакцине до  31. маја.  За пријаву за ову помоћ биће вам потребни :ЈМБГ, број личне карте и банку у којој имате отворен рачун или желите да вам се аутоматски отвори. Пријава ће бити могућа електронски преко сајта Управе за трезор, али и телефонски. Пријава креће 1. јуна и трајаће  до 15 јуна.

Остале помоћи до краја године:

У јуну стиже и додатна помоћ од 60 евра на које имају право само грађани који су пријављени на биро. За ову помоћ пријава није потребна.

Незапослени су иначе већ добили 30 евра и следује их још толико у септембру.

После исплате од 30 евра у мају, пензионери ће у септембру добити и додатних 50 евра.

Следеће исплата од 30 евра за све најстарије грађане, њих око 1,7 милиона, је у новембру, када ће и сви остали грађани добити других 30 евра.

Т. И.