Шесторо величанствених

  • Четири билборда у Темерину красе насмејана лица најбољих ђака темеринских школа – Пројекат се шести пут заредом одржава у општини Темерин

КАО  што смо већ писали у неком од претходних бројева, пројекат  ,,Учим + знам = вредим“ по шести пут заредом актуелан је у Темерину. Пројекат Удружења за промоцију друштвене одговорности из Новог Сада подразумева промоцију најбољих ђака основних и средњих школа у Новом Саду и шест локалних самоуправа- Сремски Карловци, Беочин, Србобран, Жабаљ, Бачки Петровац и Темерин.  То су ђаци који су остварили сјајне и запажене резултате из области науке и уметности.

Дочекали смо да насмејана лица шесторо величанствених и најбољих у школској 2020/2021. красе билборде у Темерину. Па да их представимо.

Ана Скенџић и Милан Миљковић су ђаци генерације Основне школе ,,Петар Кочић“ у Темерину. Душан Лалић ученик је генерације Основне школе ,,Данило Зеленовић“ у Сиригу. Зорана Малешевић је ђак генерације у Основној школи ,,Славко Родић“ у Бачком Јарку. Саболч Пап ученик 6. разреда Основне школе ,,Кокаи Имре“, освојио је друго место на државном такмичењу из физике. Лоранд Варга ученик је генерације трогодишњег смера Средње школе ,,Лукијан Мушицки“ у Темерину.

Сви ови ђаци поред петица и доброг владања у школи, освојили су и нека од првих награда на окружним и републичким такмичењима.

Да су најбољи ђаци понос и дика не само својих родитеља, већ и читаве наше општине, слаже се и председник Младен Зец.

Честитао бих овом приликом родитељима и наставницима ове сјајне деце јер су успели да у временима великих изазова, трудом и радом, од њих направе добре људе и добре ђаке. Увек ме обрадују билборди са најбољим ђацима наших школа. Ова деца заиста јесу понос општине Темерин и поред поклона које им уручујемо као најбољим ђацима, ово је добар начин да им одамо и јавно признање за њихов труд и рад- изјавио је председник општине Темерин Младен Зец и изразио наду да ће та деца по завршетку школовања остати да живе у Темерину и допринети развоју своје општине знањем и искуством које ће стицати.


УДРУЖЕЊЕ за промоцију друштвене одговорности 2015. године први пут је реализовало овај пројекат. Тада се на 14 билборда у Новом Саду налазило 30 најуспешнијих ђака новосадских основних и средњих школа. Циљ је био да се ова иницијатива шири и да се што више општина прикључи пројекту. Резултат тога је шеста година заредом у општини Темерин.


Сматрам да је овај пројекат веома важан за целу локалну заједницу. Онај ко је добар и вредан, треба да се истакне. Та деца су узор свима нама. Они су доказ да се знање, труд и рад ипак исплате и вредне ђаке треба промовисати и награђивати. Верујем да су родитељи, али и шира породица и комшије, поносни на своје најбоље ђаке, а општина Темерин ће и даље бити ту да их подржава и награђује- изјавила је за ,,Наше новине“ Изабела Урбан, чланица већа за образовање општине Темерин.

Председник Удружења за промоцију друштвене одговорности Александар Савановић  који је идејни творац овог пројекта каже да су памет и образовање један од најважнијих стубова друштва које жели да се развија и напредује.

Општина Темерин је прави пример сарадње када је реч о пројекту ,,Учим+Знам=Вредим“, али и односу према најбољим ђацима. Намера овог пројекта и била је да се најбољи ђаци промовишу, охрабре да наставе са успесима, буду прави друштвени узори, али и да се подстакну локалне самоуправе да више пажње обрате на своје најбоље ђаке. Драго ми је да локалне власти у Темерину то подржавају већ шест година уназад- рекао је Савановић.

К. Н. Н.