Сирижани почели припреме са новим тренером Небојшом Вулићем

Љубав према клубу нема цену

Завршен је одмор за фудбалере ОФК Сирига, четворопласиране у Новосадској лиги, са скором од 10 победа, два ремија и пет пораза, уз гол-разлику 24:11. Током паузе, било је доста промена, најпре је кормило, после две године, напустио тренер Драган Мишковић, а потом су, сходно заокрету у клупској политици, одрешене руке добили сви играчи са стране.

 Најбољи стрелац Един Ферати ће у пролећним биткама носити дрес новосадске Славије, а истим путем су отишли Урош Дражић, Силден Мисини, Стефан Радовановић и Божидар Вучковић. Одбрамбена линија је остала без голмана Луке Тарабића (Младост, Турија), штопера Петра Петровића (Татра) и левог бека Бориса Брежњака (ТСК).

 Први потез руководства, било је именовање тренера, а поверење је добио досадашњи помоћник Небојша Вулић, истовремено стратег омладинске екипе, сходно томе одличан познавалац кадра, који ће понети бреме пролећних изазова.

 Имамо добру залиху бодова, неопходне су нам четири победе у наставку трке, да бисмо теоретски осигурали опстанак. Није било реално да се укључимо у борбу за виши ранг, иако смо високо пласирани, па смо одлучили да шансу пружимо домаћим снагама и талентованим омладинцима. Поново су са нама Петар Јелић и Саво Ђукић, момци из Темерина, већ су били део приче и вратили се на стару адресу– каже тренер Небојша Вулић.

 Верни матичном клубу, остали су Немања Наранчић, Душко Васић, Драгомир Декић, Милан Вулић, Милош Рајачић, Срђан Брежњак, Александар Миловановић… Мрежу ће чувати Слободан Кизић, а у старо јато су се вратили Рајко Којовић (ТСК) и Марко Грујичић (Хајдук, Бешка).

 Момци су за пример, дуго се познају и другарство је изнад свега. Играће без динара надокнаде, из љубави према клубу и фудбалу. Један од адута биће сјајна атмосфера у свлачионици, даћемо све од себе да је сачувамо. Имамо један меч више у гостима, али то не ремети пуно планове. Најбитније је да нас мимоиђу повреде у ситуацији када је пред нама 17 испита – јасан је Небојша Вулић, тренер ОФК Сирига.

 Сирижани ће у недељу угостити комшијски ТСК и почети серију контролних утакмица.

М. Менићанин